Gabor Software

Software

Games

Naar aanleiding van de e-mails die ik af en toe krijg, hierbij de computerspellen die ik heb geschreven in de periode 1995-2001. Deze spellen mogen gratis worden gedownload. Veel speelplezier!

Blue Lady

Adventure game / Avonturenspel (Dutch/English).

 

Download 'De Blauwe Dame' / 'The Blue Lady'

Cooldog

Cooldog, platform/action game.

 

Download CoolDog

Spellenpakket 4-in-1

Diverse verslavende spelletjes. Pumpkins 3D (like bomberman), Clowns (Arcade), Flying Turkeys (Arcade/Shooter), Locks and Keys (Arcade/Maze).

 

Download Game Pack

Midnite Motel

Geschreven in 2001/2002 met een groep studenten en vrienden. Midnite Motel (10 MB) Windows XP (32bit)

Op 21 Januari 2018 vond ik de broncode terug van Midnite Motel op een zwaar beschadigde CD. Voor iedereen die belangstelling heeft, hier is de broncode. Om het spel aan te passen en de code in te lezen heb je GameMaker versie 3 nodig.

Walkthrough by Shiriku Robot, door op de afbeelding te klikken gaat u naar YouTube.

Pac-Z

Een Pac-Man kloon in 100% puur assembly (1996). Pac-Z (inclusief broncode, DOS 16bit)

BUGJE: Na het inladen vraagt het programma of je muziek wilt, kies hier NEE (toets n). Daarna lijkt het spel vast te lopen. Dit is niet het geval. Je kunt het scherm verlaten door op de toets 'q' te drukken.

Pac-Man in assembler Eerste level

MechaniQue (2008)

MechaniQue was een esoterische programmeertaal voor het schrijven van zogenaamde 'interactieve fictie' en 'text adventures'. Het is een project uit 2008, geschreven in Java (platformonafhankelijk). De taal is behoorlijk weird en ziet er ongeveer zo uit:

...
@[beach]^:the beach.
@^:;To the south is the deep blue sea, to the east is a forest and
@^:;to the west is an abandoned lighthouse.
@{DICE1}^:A gull is circling above the sea.
....
	

MechaniQue werkt met zogenaamde sloten en sleutels. Elke regel code in een MechaniQue 'boek-bestand' begint met een @. Om de regel uit te kunnen voeren kan het zijn dat MechaniQue een sleutel nodig heeft. De benodigde sleutel staat aangegeven tussen accolades. Bijvoorbeeld {DICE1}. In dit geval wil MechaniQue voor het uitvoeren van de code de sleutel DICE1 hebben. Als die in de inventaris zit wordt de rest van de regel door MechaniQue uitgevoerd. Er zijn een aantal speciale sleutels zoals DICE1. Bij elke stap in het programma gooit MechaniQue zelf een dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal ogen wordt de sleutel DICE1-6 in de inventaris gestopt. De regel die een beschrijving geeft van de meeuw boven het strand wordt dus af en toe uitgevoerd. Op deze manier implementeert MechaniQue willekeur en kans. Download MechaniQue 2.8 (Maart 2008)

Meer spellen

Belangstelling voor een van de andere oude spellen die ik gemaakt heb? Neem even per e-mail contact op.

Commodore64 games (1989-1995)

Hier zijn enkele programma's die ik geschreven heb in de periode 1989-1995 voor de Commodore 64. Helaas is er aardig wat verloren gegaan doordat veel schijfjes onleesbaar zijn geworden. In dit pakket zitten 2 levels uit een spel (Lock Land), een begin van een demo (Macabre) in machinetaal, een tekstverwerker (Writer), een mini machine code assembler (AS) en een pixel editor voor hoge resolutie mode (Hiresol).C64 pakket

C64 schermafbeelding 2 C64 schermafbeelding 3 C64 schermafbeelding 4

Andere leuke dingen

Terug naar de homepage.