Gabor Software

Software

Computer Museum

Welkom in mijn kleine, online computermuseum. Hier kun je mijn collectie homecomputers uit de jaren 80 en 90 vinden.

Commodore 64

Commodore 64

De computer waarmee ik ben opgegroeid en waarop ik zowel BASIC als machinetaal heb geleerd. Hiervan hadden we er aardig wat. Mijn vader bouwde ze in in het kassasysteem en gebruikte ze voor de administratie en het voorraadbeheer. Ook in de etalages draaiden er slideshows op deze machines. In totaal hadden we een stuk of 10 van deze apparaten staan. Maar misschien nog wel meer. Ik heb er zelfs nog een gebouwd uit de onderdelen van diverse kapotte exemplaren.

Commodore 16

Commodore 16

Het merkwaardige en minder bekende zwarte broertje van de C64. Ooit gekocht op een rommelmarkt om ervaring op te doen met verschillende computersystemen.

Spectra Video

Spectra Video

Een MSX-computer, ook gekocht op een rommelmarkt. De Spectra Video had een indrukwekkende versie van BASIC aan boord waarmee je snel en eenvoudig leuke games kon programmeren. Jammer alleen dat de bijgeleverde cassetterecorder niet goed werkte, hierdoor kon ik mijn zelfgemaakte spellen niet opslaan. Helaas was het dataformaat ook niet compatible met de Commdore Datasette.

Oric

Oric

Gekocht van hobbyist. Een leuke ervaring om eens een totaal ander systeem te leren kennen.

Acorn Atom

Atom

Een Acorn Atom. Gekocht van een hobbyist. Helaas nooit aan de praat gekregen.

Franken-64

Franken64

Soms gaat er weleens wat stuk. Zo ook de C-64. Om toch te kunnen blijven computeren loste ik dat probleem op door van 2 kapotte Commodores (of meer) weer 1 nieuwe te maken. De kapotte overblijfselen zette ik netjes terug zodat er ook een complete kapotte C-64 overbleef (naast een werkend exemplaar). Dat was handig, want je wist maar nooit of je nog andere onderdelen nodig had. Dit is dus een foto van zo'n chassis met onderdelen, de computer zelf werkt niet meer. Omdat dit een samengeraapt zooitje van verschillende computers is noem ik het hier ook wel 'de Frankenstein C64'.

Terug naar de homepage.