Software Gabor de Mooij | Freelance Softwareontwikkelaar

Renovatie

Van administratie tot zelfrijdende auto, er komt steeds meer software. Onze samenleving wordt bovendien ook steeds afhankelijker van code en die code wordt ook steeds ouder.

De eisen aan software nemen in de tussentijd alleen maar toe. Moderne software moet correct werken op mobile (responsiveness), moet voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en moet snel genoeg zijn om uw groeiende klantenkring te bedienen.

Daar komt bij dat er elk jaar nieuwe inzichten ontstaan over hoe je de ideale software zou moeten schrijven. Het is dus ook niet zo gek dat ontwikkelaars vaak roepen om de applicatie 'overnieuw' te bouwen: een rewrite.

Helaas ligt het allemaal niet zo simpel. Veel bedrijven die deze weg bewandelen komen in de problemen. De oude codebase is namelijk een bron van kennis over bedrijfsprocessen en uitzonderingen. Als u alles opnieuw laat bouwen is de kans groot dat uw weer tegen problemen aanloopt die al lang zijn opgelost in de huidige programmatuur. Daarnaast ligt de ontwikkeling van uw huidige software stil, in afwachting van de nieuwe versie en dat kan de winstgevendheid van uw onderneming ernstig in gevaar brengen. Verder is het vaak zo, dat na een rewrite ook de nieuwe versie alweer verouderd is, want zo snel gaat dat in deze tak van sport.

Gelukkig is er een alternatief: softwarerenovatie.

Wat zijn de voordelen van softwarerenovatie?

Bij renovatie van software gaan we uw huidige bedrijfsapplicatie verbeteren in plaats van herbouwen: verandering van binnenuit dus. Softwarerenovatie heeft als voordeel dat uw applicatie blijft draaien, u niet opnieuw tegen alle oude bugs aanloopt en de prestaties van uw software zienderogen beter worden. Softwarerenovatie past perfect binnen een agile ontwikkelproces. De voordelen op een rijtje:

Coderenovatiediensten van Gabor Software

Bij kleine renovatietrajecten kan ik zelf de werkzaamheden uitvoeren. U kunt mij ook inhuren om een team te vormen voor een grootschalig renovatieproject. Het maakt niet uit op welke technologie uw applicatie gebaseerd is. Of het nou om JavaScript, PHP, Java of Cobol gaat, voor elke applicatie bestaat een tweede leven. Laat u niet wijsmaken dat er geen toekomst is voor die oude codebase, softwarerenovatie is de enige weg naar een duurzame online bedrijfsvoering.

Wilt u vrijblijvend advies over coderenovatie? Neem gerust contact met mij op. Samen bespreken we wat er mogelijk is om de levensduur van uw bedrijfssoftware te verlengen of het een tweede leven te geven.

Terug naar de homepage.