Software Gabor de Mooij | Freelance Softwareontwikkelaar

FAQ - Veelgestelde vragen


Welkom op de FAQ-pagina. Hier staan veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen ? Stuur dan gerust even een e-mailtje.

Doe je ook 'fixed price'?

Normaal werk ik op basis van een uurtarief. Voor goed afgebakende opdrachten is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken. Vraag naar de mogelijkheden.

Welke diensten lever je?

Mijn specialiteit is het renoveren van verouderde webapplicaties. Ik richt mij voornamelijk op applicaties die geschreven zijn in de programmeertalen PHP, JavaScript, Perl, Python of C. Andere talen mogen ook, maar ik focus wel op Linux/Unix systemen. Ik heb geen moeite met in-house ontwikkelde bouwsels. Naast het renoveren van bestaande applicaties, bouw ik ook nieuwe websites en webapplicaties. Soms bouw ik desktopapplicaties (GTK of Java) of blockchainapplicaties, ook wel bekend als dapps (op het platform van Ethereum). Qua mobile apps maak ik alleen mobiele websites. Native Android en iOS doe ik helaas niet omdat ik niet geloof in het principe van app stores. U kunt mij ook inschakelen als adviseur. Ik kan zowel in teamverband werken als zelfstandig en ik heb ervaring met de scrum werkwijze.

Hoelang ben je bereid te reizen? Kun je ook naar het buitenland komen?

In principe is mijn werkplaats altijd op kantoor aan huis. Desondanks is frequent klantbezoek mogelijk en kunnen we gezamenlijk werkzaamheden verrichten op locatie als de situatie daarom vraagt. Over reistijden doe ik niet moeilijk. Ik reis door heel Nederland. In overleg ben ik ook bereid binnen Europa te reizen voor een project op locatie. In dit geval is het van belang dat u deze wens tijdig kenbaar maakt zodat ik ruimte kan maken in mijn agenda.

Hoe zit het met design?

Voor het uiterlijk van een website of webapplicatie werk ik meestal samen met een door de klant gekozen ontwerpbureau. Op verzoek kan ik u ook in contact brengen met diverse fotografen, kunstenaars en ontwerpers.

wil je ook een assessment doen voor taal/framework X?

Door mijn focus op systeemrenovatie is het leren van een nieuwe taal of een nieuw framework de normaalste zaak van de wereld. Het is onderdeel van mijn werk. Dit leest u ook terug in mijn CV. Als ik voor elke klus vooraf een maand zou moeten studeren ter voorbereiding op een test dan zou dat mij het werk onmogelijk maken. Bovendien is de toegevoegde waarde van een test minimaal. U kiest immers voor samenwerking met een freelancer, hierdoor zit u toch al nergens aan vast.

Hoeveel ontwikkelaars kun je leveren?

Het is voor mij mogelijk om meerdere programmeurs te betrekken bij een project. Bij grote projecten werk ik vaak samen met andere freelance ontwikkelaars. Samen kunnen wij een team leveren van 5-10 ontwikkelaars. Hiervoor geldt wel dat u een project met dergelijke omvang redelijkerwijs tijdig kenbaar maakt. Voor dergelijke trajecten hanteer ik een minimale termijn van 3 maanden. Met een dergelijke termijn hebben mijn collega's ook de tijd hun huidige opdracht netjes af te wikkelen.

Ben je bereid een NDA te tekenen?

Natuurlijk wilt u een idee goed beschermen. Ik maak er dan ook geen punt van om een NDA te ondertekenen. Let er wel op dat er aan dergelijke verklaringen ook nadelen kleven. Juist door openlijk met anderen over uw idee te spreken ontvangt u veel nuttige feedback. Deze terugkoppeling loopt u mis als u zwaait met een NDA. Bovendien is de uitvoering van het idee minstens zo belangrijk. Met een mooi idee bent u er nog lang niet. Ik raad u aan deze zaken mee te nemen in uw overweging.

Sluit je bepaalde branches of personen uit?

Elke branche (mits legaal uiteraard) is bij mij welkom en ik wil met elk individu de samenwerking aangaan. Zelfs al zijn we het op bepaalde gebieden enorm oneens, zolang we het over de technologie eens kunnen worden help ik u graag verder. Ik geloof niet zo in het uitsluiten van branches of personen. Wie u ook bent, u bent altijd welkom bij GaborSoftware.

Waarom staan er geen klantlogo's op de site?

U kunt klantreferenties vinden op de referentiepagina. De logo's van klanten staan niet op deze thuispagina van mijn website. Hier zijn meerdere redenen voor. Ten eerste kunnen logo's van grote bedrijven kleinere bedrijven afschrikken, dat zou ik erg jammer vinden. Ten tweede vind ik persoonlijk een bonte verzameling logo's ook gewoon niet zo mooi.

Welke diensten lever je niet?

Natuurlijk zijn er ook dingen die ik niet doe. Schoenmaker blijf bij je leest, is een bekend gezegde. Zelf ontwikkel ik géén applicaties voor Windows en doe ik géén kantoorautomatisering (evenmin netwerkbeheer). Ook schrijf en redigeer ik geen webteksten. Voor al deze werkzaamheden verwijs ik u graag door naar mijn partners. Ik schrijf deze partners hoog aan en heb er het volste vertrouwen in dat zij u verder kunnen helpen.

Partners

Verdel ICT & Media

Of je nu op zoek bent naar het juiste digitale gereedschap, praktische ondersteuning of strategisch bedrijfsadvies... Wij helpen jou om ICT en media maximaal in te zetten, wie je ook bent en wat je doel ook is. Bij Verdel kun je onder andere terecht voor netwerk- en systeembeheer, cloudoplossingen zoals Microsoft Office 365 en de ontwikkeling van maatwerkapplicaties met behulp van het bewezen framework Microsoft .NET. Bekijk onze oplossingen op het gebied van ICT én media snel op www.verdel.nl.

Vertaalbureau Marianne de Vreugd

Voor vertalingen EN-NL en NL-EN en redigeren werk ik samen met vertaalbureau mariannedevreugd.eu.

Terug naar de homepage.