Software Gabor de Mooij | Freelance Softwareontwikkelaar

Fun Corner

Games

Tijdens mijn studie heb ik samen met een paar medestudenten in een lollige bui een paar games geschreven. Deze kunt u hier downloaden ter vermaak. Veel plezier.

Middernacht Hotel Platform Game (Midnite Motel)

Dali op Jazz. Dat is misschien wel de beste omschrijving van deze rare game. In dit platform (2D) spel speel je een muis die een bizarre zoektocht door een behekst hotel aflegt. Op zoek naar de inhoud van de koelkast uiteraard, want dat is waar muizen interesse in hebben ;). De tekeningen zijn handgemaakt met inkt, verf en houtskool. Ook een oude DOS-versie van autodex animator had ik aangezwengeld om graphics te maken. Ik heb nooit leren werken met programma's als illustrator, de enige manier voor mij om vector graphics te maken was met 'aa', dat oude tekenprogramma onder DOS. Nabewerking met diverse fotobewerkingssoftware. Geschreven in 2001/2002 met een groep studenten en vrienden. Midnite Motel (10 MB) Windows XP (32bit)

Op 21 Januari 2018 vond ik de broncode terug van Midnite Motel op een zwaar beschadigde CD. Voor iedereen die belangstelling heeft, hier is de broncode. Om het spel aan te passen en de code in te lezen heb je GameMaker versie 3 nodig.

Walkthrough by Shiriku Robot

Pac-Z

Een Pac-Man kloon met funky levels. Deze Pac-Man kloon heb ik geschreven in 100% puur assembly. Het was een cadeau voor mijn vrouw die nogal verslaafd was aan de Commodore 64 versie van Pac-Man. Ik dacht haar een plezier te doen met een gepimpte versie van de klassieker, maar helaas uiteindelijk bleef ze toch nog lang doorspelen met de C64-versie en niet met deze. Het was wel een leuke ervaring om deze game te schrijven. De gehele game is geschreven in 8386-machinetaal of assembler. De sprites zitten ook letterlijk ingebakken in de broncode. Daarnaast gebruikt het systeem mijn eigen ontwikkelde macro libraries voor Tasm assembler. Let niet op de spelfouten en het steenkolen Engels, dit spel bevat onderdelen die ik heb geschreven toen ik 15 jaar oud was... (1996) Pac-Z (inclusief broncode, DOS 16bit)

BUGJE: Na het inladen vraagt het programma of je muziek wilt, kies hier NEE (toets n). Daarna lijkt het spel vast te lopen. Dit is niet het geval. Je kunt het scherm verlaten door op de toets 'q' te drukken.

Pac-Man in assembler Eerste level

Meer spellen

Belangstelling voor een van de andere oude spellen die ik gemaakt heb? Neem even per e-mail contact op.

Recept fonduesaus

Dit is een recept voor een heerlijk BBQ of fonduesaus die al sinds de jaren 60 in onze familie gebruikt wordt! Echt glory from the sixties dus. sausComputer Museum

In de loop der tijd heb ik een aantal grappige homecomputers verzameld. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje in mijn kleine online computermuseum.

Terug naar de homepage.